Algarve’s best waves

Posted by on Sep 28, 2012 in Logboek | 0 comments

Algarve’s best waves

Dat staat ook nog op mijn verlanglijst, het golfsurfen… wat een spectaculaire golven met stoere boy’s en girls in de branding, hier in de Algarve. Naast gitaar leren spelen, Spaans, een boek schrijven, meer tekenen en schilderen, ook leren golfsurfen. Het kan natuurlijk niet allemaal uit gaan komen, maar ‘iets’ zal er toch nog wel van de grond komen hoop ik – naast alles wat erbij komt kijken om met je gezin de wereld rond te zeilen.

Gek eigenlijk: eerst moet je onthaasten, dan moet je wennen aan het leven met elkaar 24/7 op een boot (ondertussen neem ik wel eens mijn ‘afzonderingsmomentje’), dan ben je onthaast en dan komt er eigenlijk niets meer uit je handen, dan zeilen, school, boodschappen doen, de omgeving verkennen, eten en slapen.

Zonder dollen: het blijven allemaal nieuwe fases, waarin we terechtkomen. Ik laat het maar over me heen komen als ‘controlfreak’, die ik straks hopelijk toch een stukje minder ben. Loslaten heet dat. In tegenstelling tot Thijs – die de rust zelve is, zich eigenlijk nergens druk over maakt (behalve dan als de meiden alles achter zich neer laten vallen, of als er vis aan de haak is). School brengt rust en regelmaat en in zekere zin, heb ik toch een nieuwe baan. Van 9:00 tot 13:00 uur ben ik Juf. Lekker is dat, een andere rol spelen. “Mama?…”, vraagt Fenna, ”nee hoor”, zeg ik dan, “die is hier niet. Straks komt ze jullie ophalen”. Haha.

foto Made by Fenna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *