Exquisito Cambarro

Posted by on Aug 31, 2012 in Logboek | 1 comment

Exquisito Cambarro

Wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe stek, bekijken we in eerste instantie de pilot van het gebied. Soms lezen we blogs van anderen om te ontdekken wat de mooie plekjes zijn of vragen we aan locals waar we prachtig kunnen ankeren of wat we absoluut niet mogen missen. Meestal komen we dan op de mooiste plekjes terecht, maar soms heb je alle schijn tegen. Dan vermeldt de pilot een leuke marina met wat winkels en restaurantjes en kom je terecht in een baai vol commercie en vakantievolk. Hoge flats en harde kermismuziek… zoals Playa de Sagunto. Na een onrustige nacht op deining van de oceaan en harde muziek, halen we in de ochtend ons anker op. Helaas letten we niet goed op onze neuringlijn en raakt de ankerbal onder de boot… Geen ankerbal meer terug te vinden, maar gelukkig hebben we een rope cutter (sorry, geen rudder natuurlijk) voor de schroef, die de lijn losgesneden heeft. Pff. weer zo’n lesje die gelukkig goed afloopt. We zijn inmiddels naar Combarro gevaren, een heel mooi plekje. Thijs heeft daar ons onderwaterschip gecontroleerd (met duikbril en snorkeltje) en gelukkig was alles in orde. Wat ons betreft het mooiste visserplaatsje in de Ria’s, waar je op-en-top Spanje hoort, voelt en proeft. Heerlijk tappas gegeten, welke we vanavond weer proberen na te maken. We gaan komende dagen naar het natuurreservaat Ilsa Cies, waar we een vergunning voor hebben aangevraagd. Prachtig ankeren en wandelen kun je hier. Overigens had dat ook heel wat voeten in aarde.. Ik denk zo’n 10 emails, 3x faxen en nu hopen dat ie vandaag nog binnenkomt…

 

 

 

One Comment

  1. Leuke verhaaltjes staan er op deze blog. Veel plezier jullie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *