Op naar beter weer…

Posted by on Jul 19, 2012 in Logboek | 7 comments

Op naar beter weer…

We liggen nu al 5 dagen verwaaid in Duinkerke. We voeren wat belangrijke klusjes uit en zetten de laatste spullen op de juiste plek. Het blijft een heel gedoe om alles een juiste plek te geven, zodat het goed zeevast zit en daarnaast makkelijk is terug te vinden… De dagen gaan erg snel voorbij, hoewel we niet bijzonder veel ondernemen. Helaas is Duinkerke daar niet helemaal de juiste plek voor. Suz gaat met de kids zwemmen in het Olympisch zwembad (lijkt meer een voor- oorlogs zwembad met idem dito badmeesters), waardoor Thijs nog een paar klussen kan afronden. We windmolen en zonnepanelen doen het helaas nog steeds niet, als ook de Wifi ontvanger. De Wifi gaat voor garantie terug naar de US, en met de leverancier van de zonnepanelen zijn we nog in overleg. De windmolenpaal en de poortjes die voor ons zijn gemaakt zorgen ook voor kopzorgen, het is niet helemaal opgeleverd zoals we hadden gehoopt, waardoor er nog veel tijd in gaat zitten om alles stevig vast te zetten.

We hebben een ‘weather window’ gevonden en pakken de kaarten erbij, leggen weerkaartjes en andere relevante info op tafel en maken een plan. Onze gezellige buren en medevertrekkers van de Mathiba denken er net zo over, en samen maken we een plan. We vertrekken vrijdagochtend vroeg en als we de eerst 24 uur goed doorkomen en voldoende opschieten, zou het zo maar kunnen dat we in perfecte omstandigheden in een keer kunnen doorvaren naar La Coruña, Spanje (ca. 6 dagen) of tenminste Brest (2/3 dagen). Aangezien we wel klaar zijn met het weer in West-Europa klinkt dat best aanlokkelijk. We slaan dan wel de Engelse Zuidkust over, waar we erg veel zin in hadden, maar goed het zij zo. Als uitwijkhavens  noteren we o.a. Cherbourg. Afhankelijk van de sfeer aan boord en het weer zullen we onderweg bepalen hoe ver we gaan varen. Tot snel, misschien wel vanuit Spanje!

 

7 Comments

 1. Hey Suuske!
  Ik hoop dat jullie goed aangekomen zijn in Spanje. Aan de Oostkust van Spanje is het heerlijk weer. Ik ben (helaas) alweer terug en heb bij veel voorbijkomende zeilbootjes op de Middellandse Zee aan jullie gedacht.
  Geniet van de trip. Ik hou je website goed in de gaten!

  xx Anne

  • Dank Anne! We zijn er nog niet. De wind was nog niet gunstig genoeg, maar we zijn op weg. Morgen of anders donderdag richting La Caruna. Fijn dat je ook een heerlijke vakantie hebt gehad! We spreken elkaar. Alles goed met CC? Gr. Suz

 2. Wat leuk om jullie reis zo te volgen. Ik hoop dat jullie inmiddels zijn aangekomen in Spanje! Hier is het weer inmiddels omgeslagen en lijkt het zowaar zomer. Het is zo heet: het lijkt wel Spanje. Zonder de paella, vino ed. dan natuurlijk;-) Heb jullie je Spaans wel geoefend??Veel plezier daar!

 3. Hallo Thijs en Suus,

  Jullie zitten nu misschien al, of dat hoop ik, in NoordFrankrijk. Veel plezier met dit mooie weer. Ik hoop dat er genoeg wind staat om zuidwaarts te zeilen. Veel suc6!

  • Hi Bart! Ja, dank je. Alles ook goed met de voorbereidingen van jouw reisplannen? We zijn benieuwd. We vermaken ons goed, deze week richting La Coruna… Gr. Thijs en Suz

 4. Leuke verhalen. Behouden vaart!

 5. Hallo!!!
  En hoe gaat t met jullie?
  Inmiddels al en Spanje,ik denk t wel maar kan het
  niet zien op de AIS.Hopelijk een mooi tochtje gehad
  of waaide het?
  Wij nu in de Main,dus ook ver van huis.
  Nog 2 weken en dan begint het echte werk weer.
  Ok,we zien het wel weer wanneer er weer een verhaal-
  tje van jullie staat.
  Hartelijke groeten Goof en Sigrid en kids!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *