Onze nachtrust

Posted by on Apr 5, 2012 in Logboek | 0 comments

Onze nachtrust

Tijdens onze reis zullen we heel wat tijd voor anker gaan. In Europa zullen we dat afwisselen met overnachtingen in havens, maar eenmaal aan de overkant zijn er nauwelijks havens meer en zal er alleen maar geankerd worden. Een goed anker betekent dus een goede nachtrust.

Na een kort onderzoek besluiten we voor een Rocna anker te gaan. Een nieuw anker, ontworpen door een ervaren zeezeiler, met enorm goede resultaten. Kijk maar eens naar dit filmpje, het is niet helemaal objectief, maar we interessant http://youtu.be/bhjdlKwTdv8
Hoe dan ook, een Rocna dus, voor extra zekerheid een maatje groter besteld, dan geadviseerd, type Rocna 33, en samen met de Waltzing Mathilda een goede prijs onderhandeld. Van veel andere vertrekkers begrijpen we dat zij ook voor Rocna gaan.

Tot onze opluchting past hij prima op de ankerrol. Helemaal opgehesen tikt hij de onderkant van de preekstoel aan, maar met een stukje rubber voorkomen we dat het gaan schuren, en eigenlijk is het wel een prima opstelling zo, de preekstoel krijgt hiermee wat extra ondersteuning en dat is natuurlijk prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *