Voorbereidingen

Posted by on Mar 9, 2012 in Logboek | 1 comment

Voorbereidingen

We zijn er druk mee… onze boot op tijd klaar hebben, zodat we op tijd in het water liggen. Alles is ingekocht, kabels worden getrokken, AIS, SSB, Hydrovane (windvaan stuurautomaat), windmolen, Dynamo, nieuwe accu’s, elektrisch WC, LED-verlichting, zwemplateau. Het advies en het werk van de werf in Heusden is ook super! Rein schildert de spiegel, zodat hier straks ‘Sailaway Heusden’ op kan komen. Jorg levert mooi hout/teak voor legkast en Hydrovane bevestiging en Al helpt ons met de elektra aan boord. Vaarbewijzen, CWO 1 en 2, EHBO, Seasurvival, Marifonie, Dieseltechniek, Meteorologie en tochtplanning zijn allemaal al afgerond, dus ook daar hebben we hard aan gewerkt. Goed voorbereid vertrekken, dat is wat we graag willen… De ervaring komt onderweg en zo nu en dan mogen we meevaren met Joost voor een gezellig rondje Winterzeilen op de Grevelingen(cup).

De school is ook bereid om ons te faciliteren met lesmateriaal van school. Onze kinderen kunnen hetzelfde onderwijs volgen, dankzij school. Wij bereiden ons goed voor op juf/meester zijn van Groep 3 en 6 onderweg, en zijn ook erg blij dat de directeur en juf Kim, juf Monique en meester Harry ons zo geweldig willen helpen hiermee. We zijn ervan overtuigd dat onze kinderen hier ook ‘wel bij varen’. En proberen zo ook aansluiting en contact met de klas te houden. De visitekaartjes voor email- en skypeadres zijn al in de maak!

Word vervolgd.

One Comment

 1. Superleuke site,

  Ga jullie zeker volgen op jullie reis.
  Als ik ooit nog de kans krijg, denk ik niet dat ik hem neem om allerlei redenen als:
  Werk, mijn kinderen enz…maar vooral omdat ik het waarschijnlijk niet durf.
  Des te meer bewonder ik jullie besluit en snap dat het een droom is die uit gaat komen!

  Heel veel geluk samen met jullie moppies!

  Al, Florence en Carice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *